Loquat, of zoals het ook wordt genoemd, nispero, shesek of muşmula is een fruitboom van de rozenfamilie. De loquat is de naaste verwant van meidoorn, kweepeer en peer. Het fruit loquat is een populair product in Zuidwest-Azië, in de Kaukasus, Spanje, Turkije, Israël en Japan. In de oudheid werd loquat door zowel Grieken als Romeinen gekweekt.
Loquat heeft veel nuttige eigenschappen. Omdat loquat zeer weinig calorieën bevat, is het perfect voor degenen die aan het lijnen zijn. 100 gram loquat bevat ongeveer 42 kcal.
Dit fruit wordt aanbevolen voor
mensen met ziekten of nierfunctiestoornissen, waardoor hun filtervermogen wordt vergroot. Het bevat veel moleculair water, waardoor het ons lichaam voedt met vocht en helpt
bij het verwijderen van gifstoffen. Loquat is nuttig voor gastro-intestinale aandoeningen omdat het de
spijsvertering verbetert en de darmen reinigt. Het belangrijkste voordeel van loquat is dat het zeer rijk is aan vitamine A, wat onmisbaar is voor de gezondheid van onze
ogen.
U kunt de loquat het beste vers gebruiken, omdat in deze vorm alle nuttige eigenschappen van deze mooie vrucht
behouden blijven. Vergeet niet voor het eten deze te schillen.
Het vruchtvlees is gevuld met de
meest noodzakelijke vitamines voor de menselijke gezondheid:
- vitamine P en
PP
- vitamine
C
- vitamine
A
- natrium en kalium.
Het fruit van de plant bevat ook natuurlijke fruitzuren en suiker en ook pectine.
De gemiddelde hoeveelheid per dag voor een volwassene is slechts 5-6 stuks.
Loquat is de sterkste antioxidant die betrokken is bij de strijd tegen kankercellen, virussen en vrije radicalen. Het verbetert de hersenactiviteit, het geheugen en vermindert het risico op neurologische aandoeningen.
Reactie schrijven